Kesilmesi zor olan metal sac ürünlerin koparılarak işlem görmesine giyotin makas kesim ismi verilir. Giyotin makaslardaki bu kesim işlemi, günlük hayatın içerisinde aktif olarak kullanılan standart makaslarla aynı çalışma prensibine sahiptir. Giyotin makaslar, çift bıçağa sahip olan son derece işlevsel ürünlerdir. Bu bıçaklar hareketli ve sabit olmak üzere iki gruba ayrılır. Alt bıçak bölümü sabit şekilde dururken, üst bıçak devamlı olarak hareket halindedir. Kesme işlemi gerçekleştirilen alt ve üst bıçaklar arasında bir boşluk ortaya çıkar. Bu boşluk, kesilecek olan sacın kalınlık özelliklerine bağlı olarak değişir. Bu yüzden çift taraflı olarak da isimlendirildiği söylenebilir.

Önceki zamanlarda elle gerçekleştirilen giyotin makaslar; günümüzde yenilikçi teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle beraber, bilgisayar sistemi kullanılarak kesim işlemi yapılır. Giyotin makaslar aslında üzerinde kesim yapılan bir tezgâhtır. Giyotin makas kesim, metal verilerinin sisteme daha önceden giriş yapılması ile beraber gerçekleştirilir. Metalin ne kadar ve ne kalınlıkta kesileceği, bilgisayar sayım yöntemine eklenir. Bu nedenle giyotin makasların kesme kapasitesi değişiklik gösterir. Gösterilen bu değişikliğe bağlı olarak üretim ölçüleri de birbirinden çok farklı olabilir. Üretimin bu şekilde sistem içerisinde iken yapılması, belli başlı bir standartlık sağlar. Bu sayede hata oluşmadan seri şekilde kesim işlemi gerçekleştirmek mümkün hale gelir.

Giyotin Kesim Nedir?

Maliyet açısından ekonomik ve güvenilir çözümler sağlayan giyotin makas; imalat sırasında ürün performansından ödün vermeyen işlevsel cihazlardır. Normal şartlarda kesilmesi zor olan metal sacın, koparılma suretiyle işlem görmesine giyotin makas denir. Giyotin makasların yapısı ve kesme işlemi günlük hayatta kullanılan makaslarla birebir aynıdır.

Giyotin kesim teknolojisi; bugün içerisinde bulunduğumuz birçok bina içerisinde kullanılan ve özellikle çelik konstrüksiyonlardan yer alan önemli bir kesme işlemidir. Yaygın şekilde kullanılan bir kesim yöntemi olarak da bilinen giyotin, kesim için çift bıçağa sahiptir ve aynı zamanda bu ürünler çift taraflı ismiyle de anılır. Geçmiş dönemlerde manuel sistemde çalışan giyotin kesim, CNC teknolojisinin üretiminde yerini almasıyla beraber bilgisayarlı çalışma sistemine dâhil şekilde verimli ve standart bir ürünün oluşturulması için kullanılan ekipmanlar olarak ön plana çıkar. Giyotin makas teknolojisi ile beraber birçok sektör bu makinelerin sunduğu ayrıcalıklı özelliklerden faydalanmaya başlamıştır.

Giyotin Kesim Ne İşe Yarar?

Giyotin kesim; bir tezgâh üzerinde yer alan iki bıçak arasından malzemelerin geçirilerek kesilmesi işlemine verilen isimdir. Bu işlem için kullanılan makinelere ise giyotin makas ya da giyotin kesim makinesi ismi verilir.

Giyotin makas çalışma prensibine bakıldığında, giyotin kesim genel olarak herkesin evinde kullandığı basit ev makaslarıyla aynı şekildedir. Giyotin kesimde hareket halinde olan bu iki bıçak arasında konulan parçaları keser ve bu sayede kesim işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmiş olur. Kesme kapasitesi tam olarak incelendiğinde, giyotin kesimler standardın dışında istenen ürünlerin üretilmesini sağlayacak farklı niteliklere sahiptir. Ayrıca giyotin makas kesimde operatör istenilen ürünü arka dayama ayarı kesme boşluk ayarı, bıçak ayarı ve bu sayede hatasız şekilde hazırlama şansı yakalayabilir.

Giyotin Kesim Kullanım Alanları

Giyotin makaslar aslında bir tezgâh sistemidir ve bir diğer ismi akbant tezgâhtır. Bu makinede kesim, metalle ilgili olan verilerin bilgisayar sistemine girilmesi ve tanıması suretiyle gerçekleştirilir. Bu veriler kesilecek olan malzemenin kalınlık ve şeklinin tanımlanması ile makinenin nasıl kesim yapacağını belirlenir. Ancak bu şekilde standart bir kesim yapılabilir ve hatasız ya da çok az hata oranıyla üretimler yapmak mümkün hale gelir. Ayrıca söz konusu olan bu veriler sayesinde kesim işlemi hızlanır ve yüksek kalite standartlarında olur. Bilgisayar ortamında tanımlanan verilere göre abkant tezgâhlarının üretim kapasitesi daha iyi şekilde belirlenebilir.

Giyotin makasların en sık kullanıldığı alanlar inşaatlardır. Özellikle çok katlı olan binalar ve gökdelenler olmak üzere birçok farklı yapıda giyotin kesim kullanılır. Ayrıca müstakil evlerin inşasından fabrika inşaatına kadar birçok farklı yapıda giyotin kesim kullanımı yapılır. Bununla beraber genel olarak profil demirlerin kullanıldığı görülür. Yüksek kalite ile dayanıklılık olarak başarılı ürünlerin ortaya çıkmasından dolayı tercih edilen giyotin kesim yöntemi, makine ve tarım sektörü tarafından sıklıkla tercih edilir. Giyotin kesimin ne derece verimli olduğunun bir göstergesi olan bu malzemeler, düşük yatırım maliyeti, kolay eğitim ve kurulum ile enerji verimliliği gibi avantajları ile genel olarak diğer makine sistemlerine göre daha sessiz şekilde çalışır.

Metal ve mobilya eşyalarda yapılacak kesimler için giyotin makas kesimleri sıklıkla tercih edilirken, inşaat sektöründeki metal malzemeler için yine giyotin makas kesimi kullanılır. Havalandırma ve ısıtma cihazlarındaki kesimlerde ise yine bu kesim yöntemi kullanılır. Otomotivde kullanılan çelik kesimde giyotin makas kullanılırken, sadece otomotiv sektöründe değil diğer tüm kara taşıtları için yine bu kesim yöntemi kullanılır. Havacılık sektöründe kullanılan metaller de giyotin kesim olmazsa olmazdır. Gemi inşaat sektörü, iletişim ekipler sektöründe kullanılan kesimler, her türlü ev aletlerindeki metal kesimlerde, makine imalat sanayinde ve endüstriyel cihazların kesiminde giyotin makas kesim kullanılır.

Giyotin kesim makinaları, kesim işleminin ne şekilde ve nasıl yapıldığına göre farklı çeşitlere ayrılır. Bunlar şu şekildedir:

  • Mekanik giyotin kesim: Bu gibi makinelerde kesim işlemi bir kol aracılığıyla gerçekleştirilir,
  • Pnömatik giyotin kesim: Bu gibi makineler ise kesim işlemi basınçlı bir hava yardımıyla yapılır,
  • Hidrolik giyotin kesim: Bu tip makinelerde kesim işlemi hidrolik güç sayesinde yapılır.

Ayrıca giyotin kesim uygulamaları şu şekilde sıralanabilir:

Çelik sac kesimi: Otomotiv, inşaat ve makine gibi sektörlerde çelik sac malzemelerin istenilen boyutlarda kesilmesi için bu makineler çok sık tercih edilir,

Alüminyum sac kesim: Otomotiv, inşaat ve makine gibi sektörlerde, alüminyum sacların istenilen boyutlarda kesilmesi için bu makineler kullanılır,

Betonarme kalıp kesim: İnşaat sektörü için önemli bir konumda yer alan betonarme kâğıtların istenilen boyutlarda kesilmesi için giyotin kesim makineleri kullanılır,

Metal profil kesim: Makine, otomotiv ve inşaat gibi sektörlerde, metal profil malzemelerin istenilen boyutlarda kesilmesi için giyotin kesim makineleri kullanılır.

Giyotin kesim makinelerinin kullanıcılara sunduğu avantajlı özellikleri ise şu şekildedir:

  • Otomatik kontrol sistemleri sayesinde bu ürünlerle kesim işlemi takip edilebilir,
  • Verimli ve hızlı bir kesim performansı elde etmek mümkündür,
  • Kesim hataları minimum seviyede olduğundan oldukça avantajlıdır,
  • Her kalınlıkta malzemenin bu makine ile kesilmesi mümkündür.

Giyotin Kesim Fiyatları

Giyotin kesim fiyatları; kesim yapılacak olan malzemeye, boyuta, kalınlığa ve firma tercihine göre değişiklik gösterir. Bu noktada aslında fiyatı doğrudan etkileyen en önemli parametre, firmanın çalışma prensibidir. Ceylazer; söz konusu giyotin makas kesim olduğunda üst düzey kalite standartlarında hizmet anlayışı ile rakiplerinden öne çıkmayı başaran ve her geçen gün gelişmeye, büyümeye devam eden nitelikli bir firmadır. Kullanıcıların istek ve ihtiyaçlarını dikkate alan firmamız için öncelikli olan memnuniyet elde etmektir. Buna bağlı olarak günlük hayatta birçok farklı sektörde avantaj sağlayan giyotin makas kesimde kaliteyi deneyimlemek için web sitemizi ziyaret edebilir ve alanında uzman ekibimizle irtibat kurarak sorunlarınıza akılcı çözümler bulabilirsiniz.

Hizmet Talep Formu